Как пробиване на щитовидната жлеза

автор: доктор Tyutyunnik DM

Ако говорим за пробиване на изследване на щитовидната жлеза, това се случва в случаите, когато пациентът има неоплазма, чийто диаметър надвишава 1 см. Благодарение на уникалната техника специалист по ендокринология може да получи необходимата информация за предполагаемата болест и да установи точна диагноза.

С помощта на пункция се разкрива информация за точната структура на неоплазмата, нейните отличителни черти от естествените тъкани и за отсъствието или наличието на злокачествената природа на заболяването.

Пробиване на щитовидната жлеза

автор: д-р Сапланов КН

Методът на пробиване на тъканта на щитовидната жлеза и нейното последващо изследване под микроскоп установи широко разпространение в диагностиката на заболявания на щитовидната жлеза. Изследването на получената тъкан на жлезата позволява да се знае не само естеството на заболяването (доброкачествен или злокачествен тумор), но и да се изясни тъканта, принадлежаща на тумора.

Цист на дясната част на щитовидната жлеза

автор: доктор Шаймерденова ДС

Тироидната жлеза принадлежи към най-важните органи на вътрешната секреция, тя се намира в долната част на шията, малка по размер и е разделена на две части - дясно и ляво.

Пробиване на щитовидната жлеза

автор: Shevcherko N.G.

Тази процедура става често и често предизвиква много въпроси и притеснения. Нека се опитаме да разберем какво е пункция на щитовидната жлеза и какво да очакваме в резултат на това.

Преместване на срамни устни

автор: гинеколог Bun AM

Прерязването на лабиотиците или лабиопластиката е хирургическа интервенция, насочена към промяна на размера и формата на лабиентите.

Последици от резекция на яйчниците

автор: гинеколог Гурстинович ВМ

Ренекция ( от латински рециклиране ) на яйчника е операция, която се състои в частично изрязване на засегнатия орган.

Везикулярна резекция на яйчниците

автор: доктор Patwakanyan Nana

Един от най-ефективните начини за лечение на синдрома на поликистозните яйчници (PCV) е клинната резекция на яйчниците. Синдром на PKJ е наследствено заболяване, по време на което се нарушава хормоналното равновесие и броят на мъжките хормони се увеличава в женското тяло.

Рехабилитация след резекция на стомаха

автор: лекар Кошен AK

В нашия динамично развиващ се модерен свят има същите проблеми от последните години, които по някаква причина не се решават, а напротив, са още по-влошени. Технологичното пространство е добре развито, т.е. това са всички видове джаджи, роботика и технология като цяло. Това включва медицински устройства. Все повече нови методи за ранна диагностика и най-малко травматично инвазивно лечение се разработват и въвеждат, а превенцията остава същата.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания