Тежест в гърдите

автор: доктор Тарасова Олга

Много, поне веднъж в живота си, преживяха дискомфорт в ретроградния район. Причините могат да бъдат много разнообразни. Само лекарят може да определи какво е станало това състояние.

Понякога е необходимо да се провеждат редица проучвания, които биха изяснили картината.
Дискомфортът в ретростерната зона може да се прояви: като болка, задушаване, натиск, усещане за парене. Зависи от това, какъв конкретен орган, разположен в областта на гръдния кош, дава сигнали за бедствие.

Болка в лявата част на гърдите

автор: доктор Уманкук АА

Органите и системите на човека са толкова взаимосвързани, че дори болките в лявата част на гръдния кош не само свидетелстват за сърдечни заболявания. Във всеки случай, дори ако се чувствате неудобно от гърдите вляво, консултирайте се с терапевт, който ще предпише необходимите тестове и ще Ви посъветва кой лекар трябва да назначи среща.

Вените на гръдния кош

автор: доктор Easy NA

Понякога причината за отиване до лекар е наличието на вени в гръдния кош. Някой смята, че това явление е козметичен дефект, някой сериозно се тревожи за здравето си. Вените на гърдите могат да се появяват не само при възрастни, но и при деца, като се започне от периода на новороденото.

Болка в гърдите по време на движение

автор: доктор Василтов АГ

Болката в гръдния кош по време на движение може да бъде симптом на поражение на сърцето, кръвоносните съдове, органите на стомашно-чревния тракт, освен това може да покаже увреждане на периферната нервна система и мускулно-скелетния апарат на гръдния кош. Също така, не забравяйте за неоплазмите и възпалителните процеси в белите дробове, които също се проявяват болка в дискомфорт в гръдния кош по време на движение, дишане или почивка.

Окръжност на гръдния кош при мъжете

автор: доктор Gulenko S.V.

Физическото развитие на дадено лице се осъществява в съответствие с определени биологични закони и принципи и отразява във всеки възрастов период нивото на количествени и качествени промени в тялото и неговите функционални възможности. Процесите на растеж и развитие се проявяват неравномерно и зависят от огромен брой външни и вътрешни фактори, чиято основна функция са наследствената и социалната среда.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания