Дясната страна на гръдния кош боли

автор: доктор Subbota AA

Какво може да означава, когато дясната страна на гръдния кош боли? Трябва ли да чуя алармата и да отида в клиниката? Или не е ли опасно, а вие можете да се справите с това у дома с помощта на лекарства от гърдите на домашното лекарство? Отговорът е двусмислен. Трябва да имате представа какво може да бъде. Необходимо е да се обърне внимание на силата на болката, нейната природа, продължителността на времето, зависимостта от този или този фактор, както и съпътстващите симптоми на болка.

Дискомфорт в гърдите

автор: доктор Михайловская Оксана

Често пациентите идват при лекар с оплакване относно дискомфорта в гръдния кош. Има много причини за възникването на този симптом. Преди всичко, лекарят ще помисли за възможната миокардна исхемия, когато няма достатъчно количество кислород за сърдечния мускул. Това се случва по много причини, преди всичко, повишаването на холестерола в кръвта, неточности в храненето, хипертония, наследствени фактори.

Повдигане на гърдите преди и след

автор: доктор Ilona Lesnaya

Повдигане на гърдите (мастопексия) е пластична хирургия, чиято цел е да коригира млечната жлеза и да вдигне намалените тъкани.

Уплътняване в гърдите

автор: доктор Patwakanyan Nana

Консолидацията в гърдата е единичните или множествените формирани възли, копчетата или други промени в млечната жлеза. Може да бъде придружено от болезнени усещания, секрети от зърната, външни промени в гърдите. Уплътненията могат да бъдат както физиологични, така и патологични. Също така може да се наблюдава не само при жените, но и при мъжете и децата.

Вените на гръдния кош

автор: доктор Easy NA

Понякога причината за отиване до лекар е наличието на вени в гръдния кош. Някой смята, че това явление е козметичен дефект, някой сериозно се тревожи за здравето си. Вените на гърдите могат да се появяват не само при възрастни, но и при деца, като се започне от периода на новороденото.

Възможно ли е да затоплите гръдния кош с бронхит

автор: доктор Маслак АА

Затоплянето е най-разпространената процедура, която се използва у дома за лечение на настинки и по-специално на бронхит. Гърдата се разтрива с затоплящи мехлеми, прилагат се компреси и мустаци се поставят на гърба. Тази безобидна процедура в много случаи е полезна, но понякога трябва да се въздържа от нея. Тъй като бронхитът е от различни видове.

Болка в гърдите по време на движение

автор: доктор Василтов АГ

Болката в гръдния кош по време на движение може да бъде симптом на поражение на сърцето, кръвоносните съдове, органите на стомашно-чревния тракт, освен това може да покаже увреждане на периферната нервна система и мускулно-скелетния апарат на гръдния кош. Също така, не забравяйте за неоплазмите и възпалителните процеси в белите дробове, които също се проявяват болка в дискомфорт в гръдния кош по време на движение, дишане или почивка.

Болка в лявата част на гърдите

автор: доктор Уманкук АА

Органите и системите на човека са толкова взаимосвързани, че дори болките в лявата част на гръдния кош не само свидетелстват за сърдечни заболявания. Във всеки случай, дори ако се чувствате неудобно от гърдите вляво, консултирайте се с терапевт, който ще предпише необходимите тестове и ще Ви посъветва кой лекар трябва да назначи среща.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания