Окръжност на гръдния кош при мъжете

автор: доктор Gulenko S.V.

Физическото развитие на дадено лице се осъществява в съответствие с определени биологични закони и принципи и отразява във всеки възрастов период нивото на количествени и качествени промени в тялото и неговите функционални възможности. Процесите на растеж и развитие се проявяват неравномерно и зависят от огромен брой външни и вътрешни фактори, чиято основна функция са наследствената и социалната среда.

Какво представлява медицината в човешката физиология?

автор: доктор Анастасия Скорих

Медиастинумът е в центъра на гръдния кош. Нагоре е ограничен от гръдния кош, отдолу е диафрагмата, отстрани са плевралните кухини, отпред - гръдната кост, зад ребрата. Mediastinum е кухина, в която има жизнени вътрешни органи, мастен слой, кръвни и лимфни съдове.

Първо примами с кърмене

автор: доктор САМОИЛОВА МА

Каква майка не иска да даде на детето си най-доброто? Особено, ако става дума за храна. Първите шест месеца от живота на едно дете са най-ценното и незаменимо мляко.

Много лекари не препоръчват дори dopaivat бебе вода, тъй като майчиното мляко е 80% вода. Освен това, предлагайки ви вода или чай, рискувате да предизвикате понижаване на производството на кърма.

Протягане на гръдния мускул

автор: доктор Кривега М.С.

В областта на човешката гърда има две мускули с името "гръдния": това са големите гръдни мускули и малките мускули.

Болка в дясната страна на гърдите

автор: доктор Patwakanyan Nana

Всеки знае, че сърцето е най-вече в лявата половина на гръдния кош, така че когато има болка в дясната страна на гръдния кош, ние не мислим за сърдечни заболявания. Въпреки че има хора, които имат всички органи в тялото в огледален образ, включително сърцето. Но такива хора са много малко и те знаят за особеностите на тяхното тяло.

Тежест в гърдите

автор: доктор Тарасова Олга

Много, поне веднъж в живота си, преживяха дискомфорт в ретроградния район. Причините могат да бъдат много разнообразни. Само лекарят може да определи какво е станало това състояние.

Понякога е необходимо да се провеждат редица проучвания, които биха изяснили картината.
Дискомфортът в ретростерната зона може да се прояви: като болка, задушаване, натиск, усещане за парене. Зависи от това, какъв конкретен орган, разположен в областта на гръдния кош, дава сигнали за бедствие.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания