Контузия на крака

Автор: доктор на линейката Deryushev A.N.

Увреждането на крака се отнася до механична травма, т.е. внезапно въздействие върху тялото на външно средство, способно да причини анатомични и функционални нарушения на опорно-двигателния апарат. Натъртването се съпровожда от локални и общи реакции.

Контузия на ребрата: симптоми, диагноза и лечение

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Ако сравняваме натъртването на ребрата с различни други наранявания и наранявания, по-специално със счупени ребра, тогава натъртването на ребрата се характеризира с най-малка степен на последствия. Дори интеркосталната невралгия, разтягането на мускулите се придружава от синдром на по-малка болка и води до по-малко мъчения от натъртване.

Костно крака нараняване

автор: доктор Амброзова I.А.

Натъртване се нарича затворено механично увреждане на тъканите, без да се нарушава тяхната анатомична цялост.

Като правило, натъртването на костта (или по-точно - на периоста) на крака възниква поради удари или падане.

Контузия на предмишницата

Доктор А. Дериушев

Контузията на предмишницата е затворено, най-често механично увреждане на тъканите без видимо разрушаване на тяхната анатомична структура. Има натъртване в резултат на удар с тъп твърд предмет или когато пада върху твърда повърхност.

Натъртвания - причини и съвети

автор: доктор Filonenko AI

Кръгът е отлично средство за отслабване, много е лесен за употреба, но, както всяка процедура, има принципи и тънкости. Тези, които искат да започнат да въртят обръча според всички правила, не трябва да забравяме, че всъщност, загубата на тегло с помощта на хъла-хоп без диета и друго обучение е просто невъзможно. Плюс това, обръчът е, че помага за укрепване на мускулите в корема и кръста. Ето защо, за онези, които искат тънка и стегната талия, обръчът е просто перфектен. Класовете с хъла-хоп са достатъчно прости и са познати на много от нас още от детството. Завъртането на обръча не е трудно и забавно, но има някои недостатъци, например при голям брой хора след тренировка, особено при първите, се формират натъртвания (натъртвания).

Как да си направите синина

автор: съдебен лекар Mirnaya E.V.

Когато човек мисли за себе си, той най-вероятно не иска да ходи на работа, да ходи на училище или да иска отсъствие от болница в продължение на няколко дни за съвсем различни цели. В края на краищата много често във всеки един от нас събуждаме мързел и най-често това се случва в училище и студентски години. Въпреки че ситуацията е различна и може би някои от тях са преследвани, ако искат да си насилват всякакви благородни цели.

Хематом на устните: лечение с народни средства

автор: доктор Мирная Е.В.

Хематомът е вид натъртване и се характеризира с ограничено натрупване на кръв. В резултат на разкъсване на съдовете, под действието на твърди тъпи предмети, се образува кухина, напълнена с течност или коагулирана кръв. Локализацията на хематомите може да бъде много различна.

Натъртването не трае дълго

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Всички хора от време на време страдат от синини. Със сигурност в детството, когато животът кипи и бие над ръба, тези белези постоянно "украсяват" тялото ви. Но минаха само няколко дни и дори не остана следи от натъртване. Дали това е сега. С възрастта, натъртвания отиват по-бавно. Натъртването, което не трае дълго време, често се превръща в истински проблем.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания