Контузия на сакрума - симптоми, последствия и лечение

Автор: Амбросова I.A.

В травматологичната практика такова състояние като натъртване на сакрума и кокцикса е доста често срещано. Това обикновено се случва поради падане на глутеалния участък или след като удря около някакъв изпъкнал предмет.

Трябва да се отбележи, че при започване на преглед на пациента специалистът трябва преди всичко да изключи наранявания на гръбначния стълб и ретроперитонеалните органи.

Мехлем от натъртвания и натъртвания при деца

Автор: Педиатър О. Сазонова.

Натъртването е най-често срещаният вид нараняване при деца, което обикновено е резултат от тъп обект или падане от малка височина. В ранна детска възраст подобни наранявания с различна локализация са резултат от наранявания - вътрешни, транспортни, спортни, учебни или улични, и са самонаранявания (натъртвания на кожата и подкожната тъкан) или придружават други, по-сериозни наранявания (фрактури, изкълчвания или наранявания на вътрешните органи: мозък, бели дробове).

Как да излекувате травмата на крака

автор: доктор Кривега М.С.

Нашите крака не само изпълняват огромен товар всеки ден, повдигат и се движат и с теглото на цялото тяло и повече с други предмети в товара. Тези лоши долни крайници са по-податливи на травма, при които е важно да се осигури правилна помощ във времето, така че да нямате последствия за останалата част от живота си.

Натъртване на ноктите на крака

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Най-лесният начин да получите натъртвания нокът е да изхвърлите тежък предмет върху крака си, да се препъвате по нещо твърдо, да притискате пръста си на вратата. Можете да стъпите на крака, безуспешно да се присъедините към топката, да играете футбол.

Симптомите на нараняване на ноктите.

Силно натъртване на пръста

Автор: доктор Cazonova O.I.

Натъртване е механично увреждане на тъканите и органите без значителни смущения в затворената им структура, което се проявява в резултат на падане или в резултат на кратко, директно, силно и краткосрочно въздействие върху повърхността на тялото с тъп обект. Това води до увреждане на малките лимфни и кръвоносни съдове в меките тъкани, често с тяхното раздробяване, но без да се компрометира целостта на кожата в лезията.

Счупване на малък пръст на ръка

Доктор А. Дериушев

Фрактура на малкия пръст на ръката обикновено се дължи на пряко нараняване. Тази ситуация може да доведе до нараняване, ако удари, падне или е под въздействието на тежък предмет. Подобно на всяка друга фрактура на костта - фрактурите на малкия пръст или петия пръст на четката могат да бъдат отворени, т.е. придружени от увреждане на кожата и затворени - когато такива не се открият.

Нарежете с пръст - лечение и последици

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Какво представлява разрезът на пръста? Струваше ми се малко, което дори не е заслужавало внимание. Но понякога разфасовките са дълбоки, болезнени, кървяха силно.

Наранявания на малкия пръст на крака

Автор: Kamneva A.N.

Най-безпомощните и малки пръсти на ръцете и краката ни са малките пръсти. Те често са травмирани със сериозни последици. Има фрактури, дислокации и други усложнения. Дори натъртването на малкия пръст на крака му не е достатъчно приятно и може да причини проблеми.

Тогава да обработиш рана на крака или крака

Автор: Krivega MS доктор

Раните на краката имат свойства, които да се лекуват по-дълго, отколкото върху горните крайници. Там кръвоснабдяването е малко по-лошо и съдовете са по-податливи на различни заболявания, включително варикозни вени (които, ако не се лекуват, се усложняват от венозна недостатъчност и това допълнително нарушава кръвоснабдяването на тъканите на краката). Освен това, раните по краката са по-често заразени: по-лесно е да се получи земя и мръсотия от земята. Също така, ухапва рани и пробождат рани на стъпалото също се намират главно на краката.

Появяват се синини по краката

автор: доктор Martynenko O.V.

Натъртване или наречено официално лекарство за хематоми - е натрупване на кръв от кухината или импрегниране на меки тъкани. Обикновено хематомите се появяват след увреждащия ефект на всеки агент (физически, механичен, химически). С травматичен ефект върху тъканите се случва разкъсване на кръвоносните съдове и изтичането на кръв от тях.

Тежко нараняване на шията

Автор: Kamneva A.N.

Получаването на различни наранявания е възможно не само при активни спортове. Рискът от всякакъв вид нараняване е висок в ежедневието. Сред най-често срещаните физически наранявания, превъзходството е може би наситен гърч. Мнението на някой, който вярва, че това е глупост и не заслужава специално внимание, е погрешно. Насиненият гръден кош, както и всяко друго нараняване, се нуждае от своевременно лечение.

Оток на крака след фрактура

автор: доктор Амброзова I.А.

Фрактура на крака е нарушение на целостта на пищяла и бедрена кост. За други кости най-често срещаната травма е пукнатина. В медицинската практика има затворени и отворени фрактури. Запушени фрактури на костите минават, без да повреждат кожата и да се отварят - с увреждането им. Основните признаци на фрактура са промяна във формата на крака, наличие на синини и продължителен оток.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания