Натъртването на устната листа: първа помощ

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Натъртването на устните, разбира се, не носи никаква заплаха за вашето здраве, да не говорим за живота и ефективността. Но това е опасно за вашия външен вид, образ и следователно - вътрешен комфорт. Следователно, натъртването на устната кухина трябва спешно да се изхвърли, като за тази цел се използват всички възможности, които съвременната медицина ни дава днес.

Натъртвания - причини и съвети

автор: доктор Filonenko AI

Кръгът е отлично средство за отслабване, много е лесен за употреба, но, както всяка процедура, има принципи и тънкости. Тези, които искат да започнат да въртят обръча според всички правила, не трябва да забравяме, че всъщност загубата на тегло с помощта на хъла-хоп без диета и друго обучение е просто невъзможно. Плюс това, обръчът е, че помага за укрепване на мускулите в корема и кръста. Ето защо, за онези, които искат тънка и стегната талия, обръчът е просто перфектен. Класовете с hula-hoop са доста прости и са познати на много от нас още от детството. Завъртането на обръча не е трудно и забавно, но има някои недостатъци, например при голям брой хора след тренировка, особено при първите, се формират натъртвания (натъртвания).

Мехлем от натъртвания и натъртвания при деца

Автор: Педиатър О. Сазонова.

Натъртването е най-често срещаният вид нараняване при деца, което обикновено е резултат от тъп обект или падане от малка височина. В ранна детска възраст подобни наранявания с различна локализация са резултат от наранявания - вътрешни, транспортни, спортни, учебни или улични, и са самонаранявания (натъртвания на кожата и подкожната тъкан) или придружават други, по-сериозни наранявания (фрактури, изкълчвания или наранявания на вътрешните органи: мозък, бели дробове).

Гърди на гръдния кош: причини и лечение

автор: доктор Амброзова I.А.

Ако имате натъртване на гърдите си, не го приемайте леко, дори когато не причинява болка. Трябва да се отбележи, че натъртването на гръдния кош или на медицинския език, хематом, изисква специално внимание. Какво представлява натъртване? Това не е нищо друго освен ограничено натрупване на кръв, което се случва в резултат на травма. По правило, натъртване на гръдния кош не е причина за злокачествени или доброкачествени новообразувания, но мониторингът няма да бъде излишен.

Работа с вкопани нокти

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Вътрешният гвоздей е доста обща патология, която се случва в амбулаторната хирургическа практика, която изисква незабавна хирургична намеса. Най-често причината за развитието на това състояние е нараняване, стегнато и неправилно подбрани обувки. Премахването на вмъкнат нокът не е гаранция, че този проблем няма да се повтори. Много хора не знаят как да премахнат вкочанен нокът .

Натъртване на ноктите на крака

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Най-лесният начин да получите натъртвания нокът е да изхвърлите тежък предмет върху крака си, да се препъвате по нещо твърдо, да притискате пръста си на вратата. Можете да стъпите на крака, безуспешно да се присъедините към топката, да играете футбол.

Симптомите на нараняване на ноктите.

Лечение на поддължен панарит

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Този тип паничета се характеризира с локализация под нокътната плоча, докато тя е разположена или ограничена, или ексфолира целия нокът.

Как да премахнете вратите

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Вътрешният гвоздей представлява задълбочаващо се или действително присъствие на един ръб или на двата ръба на нокътя в тъканните тъкани около нокътя. Най-често това се случва с страничния (външен) ръб на нокътя близо до първия пръст на крака. Това води до това състояние на използване на здрави обувки и неправилно лечение на ноктите (прекалено дълбоко рязане на краищата на ноктите). Съществува обаче мнение, че основата на това заболяване може да бъде вродена характеристика на посоката на растежа на ноктите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания