Лазерно възстановяване на белези

Специалистите по лазерна козметология и пластична хирургия използват лазерни белези за коригиране на белези от всякакъв вид, произход и местоположение, като успешно извършват дори лечение на келоидни цикатрии и лазерно отстраняване на белези по лицето. Чрез разрушаването на част от клетките в зоната на експозиция лазерът инициира процеса на възстановяване от тялото, така че кожата отново придобива свеж, здрав външен вид, а белезите и белезите стават много по-малко забележими или напълно изчезват.

Повтаряща се атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е тумор, който е доброкачествен при клинични и морфологични класификации и се отнася до епителни кисти. Обикновено атерома се развива в космите на тялото, така че е по-често срещано на главата и лицето, които са особено богати на мастните жлези. Причината за този тумор (кисти) е запушване на канала на тези мастните жлези.

Атерома при дете: причини, симптоми и лечение

автор: доктор Кривега М.С.

Атерома при детето е доброкачествена формация, образувана от секрецията на мастните жлези. Това е вид киста, която се получава в резултат на блокиране на изпускателния канал на мастната жлеза чрез нейната тайна, тя има капсула. Атеромите се появяват на места, където има мастните жлези. Обикновено това са местата, където косата расте: по скалпа, по лицето, в областта на гениталиите или върху себе си, по шията, по гърба, по ушите. Появата на множество атероми (обикновено са с малък размер) дава името на болестта - атероматоза.

Атерома на скалпа

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Кожните заболявания понякога изглеждат толкова неприятни, че понякога дори хората, които не са свързани с медицината, искат да излекуват болен човек. И често се случва. Най-добрите лекари са нашите съседи, приятели и роднини. И тогава започва суетата на суетите и хората прилагат репей, гъбички, мед, мазнини за всички подобни на тумор форми, като цяло правят всичко, което в този случай не помага, а понякога дори може да навреди много.

Атерома - симптоми и лечение

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Отделни тумор-образуващи формации се изолират в отделна група, която е сходна на външния вид с туморите, но хистологичните изследвания не са истински тумори.

Една от често срещаните туморни образувания е атерома.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания