Състав в гърдата при деца

автор: педиатър Желудков АС

Кондензацията в гърдите при деца може да се появи по различни причини. Причината може да е туморен растеж (по-често фиброаденом). При момичетата уплътняването (телeракс) в гърдата може да бъде резултат от преждевременно настъпване на активността на гениталните органи (яйчниците). Особен интерес обаче е увеличаването на гърдата - гинекомастия.

Запечатване на ръба

Автор: Rudenko M.G.

Налице е, че човек може да намери на ребрата си някаква кондензация, която може да го нападне в объркване и страх. Като правило, като откриете себе си или любимите си хора на различни видове уплътнения в ребрата, винаги трябва да се консултирате с лекар, за да нареди подробен преглед. Точно, след преминаването на такава проверка, ще бъде възможно да се каже с пълна увереност каква е тази консолидация.

Уплътняване в гърдите

автор: доктор Patwakanyan Nana

Консолидацията в гърдата е единичните или множествените формирани възли, копчетата или други промени в млечната жлеза. Може да бъде придружено от болезнени усещания, секрети от зърната, външни промени в гърдите. Уплътненията могат да бъдат както физиологични, така и патологични. Също така може да се наблюдава не само при жените, но и при мъжете и децата.

Колко ребра имат мъж и жена

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Ребрата принадлежат към костния скелет и образуват гръден кош в лицето, който прилича на пресечен конус във форма, със основа, насочена надолу. Пред гръдния кош е образуван от гръдната кост, отпред отстрани и зад дванадесетте двойки ребра и техните хрущяли, зад гръбначния стълб.

Гордее се от дясната страна под ребрата

Автор: хирург Юревич В. В.

Коремна болка е една от най-често срещаните оплаквания, които карат пациентите да търсят медицинска помощ. Всяка болка в корема, която е особено остра, трябва сериозно да предупреждава всеки човек, особено ако никой от тези хора не е отбелязал преди това нищо. В някои случаи болките в корема са постоянни, често повтарящи се, което тревожи пациентите в продължение на много години.

Интеркостална невралгия: как да облекчите болката

автор: доктор Маслак АА

Много често, ако има болка в гърдите, преди всичко мислете за сърдечни проблеми и се обърнете към кардиолога. Но не е необичайно въпросът да не е в сърцето, а в интеркосталните нерви, които по някаква причина са компресирани и раздразнени от патологично променена гръбнак или напрегнати мускули.

Какво да правим със счупено ребро

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Публикацията предоставя накратко информация за това, какво трябва да се направи със счупено ребро. Така че, средно, фрактури на ребрата представляват 15% от всички видове костни наранявания. Механизмът на нараняване в тази патология може да бъде пряк или косвен. Пример за непряк механизъм е фрактурата на ребрата в страничните секции при компресиране на гръдния кош в посока на предната стена. Предвид факта, че ребрата са добре свързани една с друга, не се появява изместване на фрагменти в значителни обеми.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания