Състав в гърдата при деца

автор: педиатър Желудков АС

Кондензацията в гърдите при деца може да се появи по различни причини. Причината може да е туморен растеж (по-често фиброаденом). При момичетата уплътняването (телeракс) в гърдата може да бъде резултат от преждевременно настъпване на активността на гениталните органи (яйчниците). Особен интерес обаче е увеличаването на гърдата - гинекомастия.

Уплътняване между ребрата - причини, диагноза и лечение

автор: доктор Бюренкова НВ

Има ситуации, когато човек се хвърля за себе си върху някакви уплътнения между ребрата. Това може да уплаши, да предизвика известно безпокойство и да стане една от причините за ранна покана за лекар за преглед и лечение. Ще говорим за това, което причинява уплътненията между ребрата и тактиката на лечението.

Уплътняване в гърдите

автор: доктор Patwakanyan Nana

Консолидацията в гърдата е единичните или множествените формирани възли, копчетата или други промени в млечната жлеза. Може да бъде придружено от болезнени усещания, секрети от зърната, външни промени в гърдите. Уплътненията могат да бъдат както физиологични, така и патологични. Също така може да се наблюдава не само при жените, но и при мъжете и децата.

Гордее се от дясната страна под ребрата

Автор: хирург Юревич В. В.

Коремна болка е една от най-често срещаните оплаквания, които карат пациентите да търсят медицинска помощ. Всяка болка в корема, която е особено остра, трябва сериозно да предупреждава всеки човек, особено ако никой от тези хора не е отбелязал преди това нищо. В някои случаи болките в корема са постоянни, често повтарящи се, което тревожи пациентите в продължение на много години.

Болка в гърба в ляво под ребрата

Доктор А. Дериушев

Били ли сте били алармирани от болката в гърба си? Нека да разберем повече - какво може да бъде, какво трябва да обърнете внимание. Отляво под ребрата, в задната част, болката може да има няколко причини, да ги разгледаме в ред. Първо, е необходимо да се определи точно как се е появила болка - на фона на пълно здраве и почивка, или след тежко физическо натоварване или след хипотермия или някак си свързано с приема на храна.

Знаци на счупено ребро

Доктор А. Дериушев

Фрактура на ребрата е често срещана травма, поради което основната роля играе присъствието на такава травма. Това може да бъде падане, удар. Травмите могат да бъдат получени в ежедневието, по време на пътнотранспортно произшествие, докато играят спортове и т.н.

Болка в дясната страна под реброто

Доктор А. Дериушев

Така че, болката вдясно, под ръба. Какво може да бъде това? Каква е причината за тази болка? Ще обсъдим по-подробно. Отдясно под реброто има черен дроб, което означава, че повечето от проблемите в тази област могат да бъдат свързани с този орган. Възпалението на чернодробната тъкан се нарича хепатит - те са различни - остри и хронични, вирусни и токсични.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания