Запечатване на ръба

Автор: Rudenko M.G.

Налице е, че човек може да намери на ребрата си някаква кондензация, която може да го нападне в объркване и страх. Като правило, като откриете себе си или любимите си хора на различни видове уплътнения в ребрата, винаги трябва да се консултирате с лекар, за да нареди подробен преглед. Точно, след преминаването на такава проверка, ще бъде възможно да се каже с пълна увереност каква е тази консолидация.

Състав в гърдата при деца

автор: педиатър Желудков АС

Кондензацията в гърдите при деца може да се появи по различни причини. Причината може да е туморен растеж (по-често фиброаденом). При момичетата уплътняването (телeракс) в гърдата може да бъде резултат от преждевременно настъпване на активността на гениталните органи (яйчниците). Особен интерес обаче е увеличаването на гърдата - гинекомастия.

Уплътняване между ребрата - причини, диагноза и лечение

автор: доктор Бюренкова НВ

Има ситуации, когато човек се хвърля за себе си върху някакви уплътнения между ребрата. Това може да уплаши, да предизвика известно безпокойство и да стане една от причините за ранна покана за лекар за преглед и лечение. Ще говорим за това, което причинява уплътненията между ребрата и тактиката на лечението.

Широки гърди при жените

автор: доктор Василтов АГ

Още в древни времена е направено определено предположение, според което хората с определени характеристики на структурата на тялото (хабитус или конституция) имат повишен риск от "придобиване" на определени болести.

Тежест в гърдите

автор: доктор Тарасова Олга

Много, поне веднъж в живота си, преживяха дискомфорт в ретроградния район. Причините могат да бъдат много разнообразни. Само лекарят може да определи какво е станало това състояние.

Понякога е необходимо да се провеждат редица проучвания, които биха изяснили картината.
Дискомфортът в ретростерната зона може да се прояви: като болка, задушаване, натиск, усещане за парене. Зависи от това, какъв конкретен орган, разположен в областта на гръдния кош, дава сигнали за бедствие.

Дясната страна на гръдния кош боли

автор: доктор Subbota AA

Какво може да означава, когато дясната страна на гръдния кош боли? Трябва ли да чуя алармата и да отида в клиниката? Или не е ли опасно, а вие можете да се справите с това у дома с помощта на лекарства от гърдите на домашното лекарство? Отговорът е двусмислен. Трябва да имате представа какво може да бъде. Необходимо е да се обърне внимание на силата на болката, нейната природа, продължителността на времето, зависимостта от този или този фактор, както и съпътстващите симптоми на болка.

Кома в гръдния кош

автор: доктор Fedorenko NS

Често лекари с напълно различни специалности се лекуват от пациенти с подобни оплаквания.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания