Наранявания на гърдите

автор: доктор Амброзова I.А.

Не пренебрегвайте дори леко натъртване или натъртване, което се появява на гърдите, в резултат на контузия на гърдата понякога развива тумор.

Атерома на гърдата

автор: доктор Лешков V.E.

Атеромата е неоплазма, причинена от възпаление на мастната жлеза, което съдържа себумна тайна, отделена от тази жлеза. Външно изглежда като образование, силно изпъкващо над кожата. Тя може да се появи навсякъде по тялото, но обикновено лекарите трябва да се сблъскат с атероми по скалпа, врата и гърба, лице (на назолабиален триъгълник или чело), ​​около гениталиите (скротум, перинеум, големи лапи или пубис) на гърдите (това заболяване се нарича атерома на млечната жлеза).

Възпаление на кистата на гърдата

автор: доктор Мирная Е.В.

Кистата на млечната жлеза е патологично образувание в гръдната тъкан, което е кухина, заобиколена от капсула и напълнена с течност. Кисти са множествено и индивидуално.

Основната причина за образуването на гръдната киста е хормонален дисбаланс, а именно, увеличаване на производството на хормонален естроген.

Сърдечна лигавица

автор: доктор Малева О.В.

Гръдните жлези в ежедневието се наричат ​​млечни жлези, разположени на предната гръдна стена. Появата на болка в млечните жлези оправдава страховете на всеки човек.

Кисти в гърдата

автор: доктор Fedorenko NS

Здравето на жените винаги е било и продължава да бъде много важна и вълнуваща тема за всички поколения жени от момичета до баби. И един от най-належащите проблеми на здравето на жените е здравето на млечните жлези.

Сред женските заболявания, много често при неферментирани жени в зряла възраст от 35 до 55 години има такова неприятно заболяване като кистата на гърдата.

Първо примами с кърмене

автор: доктор САМОИЛОВА МА

Каква майка не иска да даде на детето си най-доброто? Особено, ако става дума за храна. Първите шест месеца от живота на едно дете са най-ценното и незаменимо мляко.

Много лекари не препоръчват дори dopaivat бебе вода, тъй като майчиното мляко е 80% вода. Освен това, предлагайки ви вода или чай, рискувате да предизвикате понижаване на производството на кърма.

Уплътняване в гърдите

автор: доктор Patwakanyan Nana

Консолидацията в гърдата е единичните или множествените формирани възли, копчетата или други промени в млечната жлеза. Може да бъде придружено от болезнени усещания, секрети от зърната, външни промени в гърдите. Уплътненията могат да бъдат както физиологични, така и патологични. Също така може да се наблюдава не само при жените, но и при мъжете и децата.

Мастопатия с кърмене

автор: педиатър Shainoga Т.В.

Мастопатията е заболяване, свързано с възпалителен процес в гръдната тъкан. При 90% от рандомизираните жени мастит възниква по време на кърменето и появата на това заболяване може да се появи, независимо от бременността и раждането.
Развитието на лактационен (след раждането) мастит се свързва с лактостаза и микрокредити на зърната.

Епидермален стафилокок в майчиното мляко

автор: доктор, доктор Andreeva S.G.

Епидермалният стафилокок е бактерия, която обитава човешката кожа (оттам и името) като част от нормална микрофлора. Ние не живеем с всички микроорганизми в състояние на конфронтация. Десетки видове съжителстват с човека, не само без да причиняват вреда, но също така и да участват в поддържането на определен баланс.

Стафилококи в майчиното мляко

автор: доктор Gulenko S.V.

Често при кърмене има проблем с микробното замърсяване на млякото с условно патогенни микроорганизми. И често причината е златен Staphylococcus aureus.

Как бързо да пренебрегнете детето от кърменето

автор: педиатър Shainoga Т.В.

Не е толкова лесно да се вземе решение да се отбие бебето от кърменето.
Кога е възможно да се отбие детето от кърменето? Най-добре е да чакате бебето да се откаже от кърмата, но във всеки случай това може да се случи в различно време.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания