Силна натъртване на петата

Автор: Rudenko M.G.

Натъртване е травма на определена област, в която не се нарушава целостта на кожата, меките тъкани се увреждат. Натъртвания на петата са едни и същи, но се прилагат към калтееалната област. Това е доста често насиняване, което се свързва с неуспешен скок, силен удар на петата. Често такива набивания се срещат при спортистите.

Контузия на ушите - симптоми и лечение

Автор: доктор Йорданска А.В.

Контузиите на ухото са много често срещана механична травма. Естеството на травматичните наранявания и техният обем пряко зависи от интензивността и посоката на действие на увреждащата сила (удар). В зависимост от това може да се говори за натъртване само на външното ухо (ухото) или на по-сериозно нараняване на средното и вътрешното ухо и дори на фрактури на костите на черепа.

Силно натъртване на петата - симптоми, диагноза и лечение

автор: лекар-рехабитолог Маслак АА

Децата обикновено са неспокойни, активни. Те обичат да бягат, навсякъде да се катерят, да скочат. Поради последното, или по-скоро поради недостатъчно успешно кацане, те често получават натъртена пета. На второ място в честотата на нараняване - спортисти.

Счупване на големия пръст

автор: доктор Cazonova O.I.

Сблъсъците на долните крайници с наранявания на краката и глезена са най-често срещаните видове увреждания и представляват голям контингент от пациенти с наранявания. Подходящо често нараняване е натъртване на пръстите на краката, които се появяват самостоятелно или в комбинация с други наранявания: разместване на крака, фрактура на фалангата на пръстите на краката, метатарзални кости или изкълчване на глезенната става.

Натъртване на ноктите на ръка

автор: доктор Амброзова I.А.

Натъртеният гвоздей на ръката е неудобство, което почти всеки от нас може да срещне в ежедневието. Такава травма може да бъде постигната чрез набиване на ноктите с врати или притискане с нещо тежко. Има много ситуации, при които има вероятност от нараняване и всички те просто не са наистина изброени, също като предотвратяване на вероятността от нараняване със сто процента. Ето защо трябва да знаете методите на първа помощ за увреден нокът за бързото и безболезнено възстановяване.

Работа с вкопани нокти

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Вътрешният гвоздей е доста обща патология, която се случва в амбулаторната хирургическа практика, която изисква незабавна хирургична намеса. Най-често причината за развитието на това състояние е нараняване, стегнато и неправилно подбрани обувки. Премахването на вмъкнат нокът не е гаранция, че този проблем няма да се повтори. Много хора не знаят как да премахнат вкочанен нокът .

Лечение на поддължен панарит

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Този тип паничета се характеризира с локализация под нокътната плоча, докато тя е разположена или ограничена, или ексфолира целия нокът.

Как да премахнете вратите

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Вътрешният гвоздей представлява задълбочаващо се или действително присъствие на един ръб или на двата ръба на нокътя в тъканните тъкани около нокътя. Най-често това се случва с страничния (външен) ръб на нокътя близо до първия пръст на крака. Това води до това състояние на използване на здрави обувки и неправилно лечение на ноктите (прекалено дълбоко рязане на краищата на ноктите). Съществува обаче мнение, че основата на това заболяване може да бъде вродена характеристика на посоката на растежа на ноктите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания