Отстраняване на синини и натъртвания

автор: доктор Fedorenko NS

За натъртвания и натъртвания мисля, че няма нужда да кажа много. Всеки човек се сблъска с такъв неприятен феномен и не веднъж в живота си.


Но защо винаги се губим и забравяме какво да правим, когато стане много болезнено и синьо-лилавото петно ​​се разпространява коварно върху кожата на лицето, ръцете, краката или друга част на тялото? Но резултатът от този проблем зависи от скоростта на реакцията в случай на натъртване или натъртване.

Контузия на калтенос

Автор: Амбросова I.A.

Може да се получи нараняване на кокал поради "неуспешно кацане" след скок или поради падане на крака в областта на петата на тежкия предмет.

Мехлем от натъртвания и натъртвания при деца

Автор: Педиатър О. Сазонова.

Натъртването е най-често срещаният вид нараняване при деца, което обикновено е резултат от тъп обект или падане от малка височина. В ранна детска възраст подобни наранявания с различна локализация са резултат от наранявания - вътрешни, транспортни, спортни, учебни или улични, и са самонаранявания (натъртвания на кожата и подкожната тъкан) или придружават други, по-сериозни наранявания (фрактури, изкълчвания или наранявания на вътрешните органи: мозък, бели дробове).

Конуси след нараняване

Доктор А. Дериушев

Това, което обикновено се нарича конус след натъртване, в медицината се нарича хематом. Това е ограничено натрупване на кръв в тъканите, често с образуване на кухина, която съдържа течна или коагулирана кръв.

Лечение на поддължен панарит

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Този тип паничета се характеризира с локализация под нокътната плоча, докато тя е разположена или ограничена, или ексфолира целия нокът.

Натъртването на ноктите

автор: доктор Канева А.Н.

Всеки от нас по време на живота, въпреки че е получил лесна травма на пръстите на краката или краката. Счупвания и натъртвания на пръстите, падащите тежки и не много предмети върху тях не са толкова редки. Най-обидната последица от такива наранявания е появата на синина под нокътя, която изобщо не е приятна и понякога плаши окото.

Как да премахнете вратите

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Вътрешният гвоздей представлява задълбочаващо се или действително присъствие на един ръб или на двата ръба на нокътя в тъканните тъкани около нокътя. Най-често това се случва с страничния (външен) ръб на нокътя близо до първия пръст на крака. Това води до това състояние на използване на здрави обувки и неправилно лечение на ноктите (прекалено дълбоко рязане на краищата на ноктите). Съществува обаче мнение, че основата на това заболяване може да бъде вродена характеристика на посоката на растежа на ноктите.

Натъртване на ноктите на крака

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Най-лесният начин да получите натъртвания нокът е да изхвърлите тежък предмет върху крака си, да се препъвате по нещо твърдо, да притискате пръста си на вратата. Можете да стъпите на крака, безуспешно да се присъедините към топката, да играете футбол.

Симптомите на нараняване на ноктите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания