Глезен на синини: симптоми и лечение

Автор: доктор Martynenko O.V.

Глезенът или глезена е костната структура на дисталната част на пищяла. Има външни и вътрешни глезени, които са част от глезенната става. Уврежданията на глезена и глезена са най-чести в спорта, както и в цялостната структура на нараняванията.

Контузия на ребрата: симптоми, диагноза и лечение

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Ако сравняваме синините на ребрата с различни други наранявания и наранявания по крайбрежието, по-специално със счупени ребра, тогава натъртването на ребрата се характеризира с най-малка степен на последствия. Дори интеркосталната невралгия, разтягането на мускулите се придружава от синдром на по-слаба болка и води до по-малко мъчения, отколкото до натъртване.

Сблъсъкът на Bruiser: симптоми и лечение

Автор: Rudenko M.G.

Преди да говорим за ключицата на кръвонасядане, не е нужно много време, за да посвети анатомията й, да разбере как е подредена. Ключицата е костта, която свързва гръдната кост с раменната кост.

Силно нараняване на краката

автор: доктор Йорданска А.В.

Струваше ми се, каква дреболия - наранен пръст, който не е ударил поне веднъж? Въпреки това, все още е същото нараняване като натъртвания на други части на тялото, в края на краищата, след синини, и дори силни, става невъзможно, не само да отида, но дори и да се движи повреден пръст. И колко сериозни са жертвите на тази ситуация? Като правило, след натъртване на пръстите на краката, въпреки болката и други възможни симптоми, човек се връща към прекъснатите си синини.

Фрактура на петата - причини, симптоми, диагноза и лечение

автор: травматолог Петров Иван

Петата кост е една от костите, разположена в задната част на крака. Характеристиката му е повишена устойчивост на много натоварвания, равна и често надхвърляща масата на човека. Основната му функция е подкрепата и амортизацията.

Рехабилитация на фрактура на петата

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Фрактура на петата е рядко, но може да развали живота на човек, който е успял да получи това нараняване. По правило пациент с фрактура на петата не може да ходи дълго време. Калкането е най-голямата кост на крака. Той има най-голямото натоварване при ходене, а други кости не могат да поемат тази тежест върху себе си. Това нараняване се случва, когато пада от голяма височина на крака. Трудно е да се получи фрактура на петата по друг начин, тъй като петата на костта е доста силна.

Силно натъртване на петата - симптоми, диагноза и лечение

автор: лекар-рехабитолог Маслак АА

Децата обикновено са неспокойни, активни. Те обичат да бягат, навсякъде да се катерят, да скочат. Поради последното, или по-скоро поради недостатъчно успешно кацане, те често получават натъртена пета. На второ място в честотата на нараняване - спортисти.

Фрактура на петата с изместване

автор: доктор Амброзова I.А.

Почти половин процент от увреждането на костите на скелета е затворените фрактури на калтеновото тяло. Поради факта, че има много видове и модели на фрактури, е трудно да се систематизират и няма стандартна възможност за лечение.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания