Пшенично влакно за отслабване

автор: доктор Анастасия Скорих

Пшеничните влакна са естествен продукт - високо молекулно съединение, произведено от пшенични трици. Влакната са много полезни, съдържат витамини Е (токоферол), В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В6 (пиридоксин), С (аскорбинова киселина) и витамин РР, както и каротин, ниацин, холин, биотин, фолацин.

Какво представлява целулозата за тялото?

автор: доктор, доктор Gintovt O.I.

Оптичните влакна са важен компонент в храната, въпреки че не всеки разбира защо е необходим. Цялата целулоза от растителен произход, тя е част от клетъчната мембрана на растенията и има две сортове - разтворими и неразтворими. Фибрите практически не съдържат никакви витамини, минерали или други хранителни вещества. Тя обаче е просто необходима за човешкото тяло и трябва да присъства в храната на всеки, който се интересува от тяхното здраве.

Продукти с фибри за червата

автор: доктор Polevskaya K.G.

За да се елиминира усещането за дискомфорт и тежест в червата, е необходимо в ежедневната диета на човек непременно да има храни, богати на фибри. Има два вида разтворими и неразтворими в нишки влакна.

Какво е по-добре от трици или фибри?

автор: доктор Gulenko S.V.

Трици и растителни влакна са част от много диети като неразделна част, която подпомага храносмилането и здравето на организма. От една страна, това се дължи на наличието на огромен брой положителни свойства на тези продукти, от друга страна, съществуват известни ограничения за тяхното използване. Може ли всеки да използва тези безценни хранителни добавки, в какви количества и какво е по-добре: трици или фибри? Нека се опитаме да разберем тези проблеми.

Диета след отстраняване на камъни от жлъчния мехур

Доктор А.Дерушев

След отстраняване на жлъчния мехур може да възникнат редица проблеми с храносмилането, които могат да бъдат разрешени не само с лекарства, но и с помощта на добре развита диета, спазването на някои задължителни правила. Това ще избегне проблемите, които възникват при формирането на т.нар. Синдром на постхолецистектомията.

Меню след резекция на стомаха

автор: доктор, доктор Gintovt O.I.

Преселването на стомаха е доста сложна операция, при която значителна част от стомаха се отстранява и корелациите на органите на храносмилателната система се променят радикално. След операцията обемът на стомаха намалява рязко и храната при приемането пада непосредствено не само в стомаха, но и в тънките черва. Ето защо, в диетата на пациентите, които са претърпели тази операция, има няколко важни характеристики.

Диета след лапароскопия

автор: доктор Tyutyunnik DM

Лапароскопската хирургия е един от най-иновативните методи за лечение и откриване на много патологични промени и други заболявания. Но въпреки факта, че след извършването на такава операция възстановяването на организма се извършва много по-бързо от операциите в кухината, диетата след такава процедура трябва да отговаря на редица необходими изисквания.

Диета с диафрагмена херния

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Диетата, препоръчвана за диафрагмените хернии, не е само някои съвети за употребата на определени продукти, а набор от дейности, които заемат важно място в цялостния план за лечение на тази болест. Както при много заболявания на стомашно-чревния тракт, с диафрагменна херния, се препоръчва по-често хранене, но обемът на порциите се намалява.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания