Сърдечна лигавица

автор: доктор Малева О.В.

Гръдните жлези в ежедневието се наричат ​​млечни жлези, разположени на предната гръдна стена. Появата на болка в млечните жлези оправдава страховете на всеки човек.

Пункцията на кистата на гърдата

автор: д-р Кузнецов М.А.

Кръста на гърдата е тънкостенна кухина, пълна с течност.

Когато кистата расте, тя става напрегната и болезнена, защото е пълна с течност. Особено млечните жлези са болезнени в предменструалния период.

След лечението на жена с такъв проблем, нейните млечни жлези започват да се изследват, започвайки с изследване и изследване, след това жената преминава лабораторните изследвания. След това идва редът на инструменталните изследвания: мамография, ултразвук, пункция.

Наранявания на гърдите

автор: доктор Амброзова I.А.

Не пренебрегвайте дори леко натъртване или натъртване, което се появява на гърдите, в резултат на контузия на гърдата понякога развива тумор.

Изпитване на гърдата

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Красотата на една жена не е само тънка фигура, остър ум и привлекателен външен вид. Важна роля в това играе здравето на жените: умственото равновесие, състоянието на вътрешните и външните органи, включително женската гърда. И ако в обществото някои недостатъци в тази част на женското тяло могат да бъдат правилно скрити под дрехите, после сами с огледало и в лекарски кабинет нещо ще се вижда дори с просто око. Как редовно да следите гърдите и да не доведете до тежко заболяване? Ще говорим за това.

Ретроцеребеларна и арахноидна киста

автор: доктор Cazonova O.I.

Кистата на мозъка е доброкачествена обемна неоплазма, която прилича на течен мехур с различни размери, локализиран между мозъчните тъкани. Има два вида циститни мозъчни образувания: ретроцеребралната (интрацеребрална) и арахноидната киста на мозъка.

Цистна плацента по време на бременност - симптоми и лечение

автор: доктор Бобилева Т.Р.

Плацентата е уникален ембрионален орган, който се развива в тялото на бременна жена, чието пълно образуване завършва само с 15-16 седмици от бременността. Без участието й храненето и дишането на плода би било невъзможно.

Цист на хипофизната жлеза - симптоми, лечение и усложнения

автор: доктор Obukhova Yu.A.

Хипофизната жлеза е жлеза с вътрешна секреция. Той се намира в основата на мозъка и отделя хормони, които регулират активността на цялата ендокринна система на тялото: растежен хормон, тиротропни, аденокортикотропни хормони, пролактин, фоликулостимулиращи и лутеинизиращи хормони.

Цист от придатък на десния тестис

автор: доктор Маслак АА

Мъжете са по-малко склонни да посещават лекари, отколкото жени. Те се обръщат само когато не се справят с проблема или ако пряко докосват сексуалната им сфера. Обичайната възраст на първото посещение при уролог е след 50 години. През този период повечето мъже имат проблеми като простатен аденом или хроничен простатит.

Възпаление на подкожна мазнина

автор: доктор Корянов М.Ю.

Възпалението на подкожната мастна тъкан (ПЗК) се нарича паникулит (в превод от латинския край "ИТ" означава възпаление). В момента няма унифицирана класификация на паникулита, но те са обединени за етиологични показания и микроскопски изследвания.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания