Хидраденит: причини, симптоми и лечение

Автор: хирург Юревич В. В.

Човешката кожа е много сложен орган, изпълняващ различни функции. От всички хирургични кожни заболявания, хидраденитът е най-честата.

Аксиларен лимфаденит, причини и лечение

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Преди да се говори за аксиларен лимфаденит, е необходимо да се разбере какво е лимфаденитът като цяло.

Лечение на лимфаденит с антибиотици

Автор: доктор Кузнецов МА

Има много антибиотици, насочени в крайна сметка към премахване на лимфаденит. Но няма няколко заболявания, при които лимфаденитът не се лекува с антибиотици или антибактериални лекарства по специални схеми.

Отводняване на лимфата: необходимост, техника и последици

автор: д-р Сапланов КН

Лимфът е прозрачна безцветна вискозна течност, тя не съдържа еритроцити, но има голям брой лимфоцити и макрофаги. При малките рани секрецията на прозрачни или леко оцветени чрез преминаване на кръвна течност в обща реч се нарича сутра.

Пункция на лимфната възли: индикации, диагноза и лечение

автор: ревматолог Kugno GI

Стандартната верига от появата на оплаквания до пробиване изглежда така: болка и подуване на лимфните възли - терапевт - тесен специалист (ОНГ, онколог, специалист по инфекциозни заболявания или ревматолог) - ултразвук на лимфните възли - пункция. Понякога патологията на лимфната възли може да бъде подозирана от зъболекаря по време на изследването на долната челюст.

За лечение на лимфаденит

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Лимфаденитът е възпаление на лимфните възли. Като правило, лимфаденитът се явява като усложнение на различни гнойни и възпалителни заболявания, както и различни инфекции, т.е. това е вторичен процес. Лимфаденитът е остър и хроничен, специфичен и неспецифичен.

Ингвинален лимфаденит при деца

Автор: доктор Кузнецов МА

Детето, за разлика от възрастен, има по-малка вероятност за ингвинален лимфаденит поради липсата на полово предавани инфекции. Но това изобщо не говори за невъзможността за инфекция при пренаталното развитие. По-скоро става дума за други причини за лимфаденит, отколкото за възрастните.

Неспецифичен мезентериален лимфаденит

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Неспецифичният мезентериален лимфаденит става все по-популярен в хирургичните и инфекциозни практики. Мезентериалният лимфаденит или просто месаденитът е най-често срещан в детството, но случаите на откриване на тази патология при възрастни също не са необичайни.

Хроничен лимфаденит: специфичен и неспецифичен

Автор: доктор Кузнецов МА

Има няколко причини за появата на хроничен лимфаденит. Така наречената опортюнистична (условно-вирулентна) инфекция може да доведе до преход от остра към хронична. Или нарушаването на функционирането на съседните органи води до процес на хронизиране.

Лимфаденопатия на медиастината - причини, симптоми, диагноза и лечение

автор: доктор Шайнаго Т.В.

Туморите на медиастинума са неоплазми, които се намират в пространството на гръдната кухина. Неоплазмите могат да бъдат както злокачествени, така и доброкачествени.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания