Силно натъртване на пръста

Автор: доктор Cazonova O.I.

Натъртване е механично увреждане на тъканите и органите без значителни смущения в затворената им структура, което се проявява в резултат на падане или в резултат на кратко, директно, силно и краткосрочно въздействие върху повърхността на тялото с тъп обект. Това води до увреждане на малките лимфни и кръвоносни съдове в меките тъкани, често с тяхното раздробяване, но без да се компрометира целостта на кожата в лезията.

Силно нараняване на краката

автор: доктор Йорданска А.В.

Струваше ми се, каква дреболия - наранен пръст, който не е ударил поне веднъж? Въпреки това, все още е същото нараняване като натъртвания на други части на тялото, в края на краищата, след синини, и дори силни, става невъзможно, не само да отида, но дори и да се движи повреден пръст. И колко сериозни са жертвите на тази ситуация? Като правило, след натъртване на пръстите на краката, въпреки болката и други възможни симптоми, човек се връща към прекъснатите си синини.

Дълбоко изрязване на пръста

автор: доктор Амброзова I.А.

Понякога се случва, че когато работите с нож, той не отива към мястото, където се насочва, но оставя дълбокия си ръб на пръста. Трябва да се отбележи, че пръстите не притежават жизненоважни кръвоносни съдове и следователно не е необходимо да се пресичат.

За да се намали загубата на кръв, раната може да се повдигне.

При разрязване на пръст не се препоръчва да я поставите под поток от течаща вода, тъй като това може да затрудни спирането на кървенето и понякога да причини инфекция.

Panaritium пръстите на краката

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Панаритумът е остър гноен възпаление на тъканите на пръста. Това се случва най-често в резултат на леки наранявания на пръстите в дома или на работното място, в резултат на бръчки или микро наранявания при педикюр. Предразполагащите фактори са захарен диабет и хронични нарушения на кръвообращението. Има няколко типа панарий. Обмислете ги в следния ред:

Обичайно изместване на рамото

автор: доктор Йорданска А.В.

Раменната става, която е най-подвижна сред всички стави на тялото, има широк спектър от движения поради факта, че главата на рамото се намира в плочата, подобна на купчината, която по протежение на ръба е разположена така наречената артикуларна устна, която функционира като издънка. Всичко това "дизайн" се поставя в капсулната връзка, което осигурява стабилизирането му.

Маз с дислокации

автор: доктор Кочечкова Олга

От началото на времето никой от нас, независимо от вида дейност и начин на живот, не е бил застрахован срещу наранявания. Изкълчванията, натъртванията, навяхването са познати не само за спортистите и екстремните любовници, така че първоначалният багаж на знанията по този въпрос няма да навреди на никого.

Хип-дислокация при новородени

автор: доктор Кривега М.С.

Дислокация на бедрото при новородени е крайната степен на дисплазия (анормално развитие) на тазобедрената става (преди тя да бъде разпределена преди ексерстриране и сублуксация).

Предни стави на ставите

автор: доктор Ainullin AA

Предни бедра - 1 степен на вродена дисплазия на тазобедрената става. Дисплазията е хипоплазия на тазобедрената става, която по-късно може да доведе до трайни последствия под формата на тазобедрена дислокация и артроза на тазобедрената става.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания