Усещания след пункция на фоликулите

автор: доктор Fedorenko NS

Вече стои зад кръга на лекарите и събира различни сертификати, медицински доклади, анализи. Вече зад подготвителния етап, приемането на специални лекарства. Вие сте решени и направете своя избор. Преди пробиването на фоликулите, и сте малко тревожен и уплашен.

Какво прави жълтото тяло в яйчника

автор: д-р Кузнецов М.А.

Днес ще говорим за какво означава жълтото тяло в яйчника? И първо, нека обясним какво е самият яйчник и какво е жълтото тяло.

Бременност след лапароскопия PCOS

автор: д-р Кузнецов М.А.

За да забременеете със синдрома на поликистозните яйчници, трябва да направите правилното лечение. В края на краищата, при PCOS, съзряването и овулацията на яйцеклетката са счупени и следователно бременността без лечение не може да бъде.

Пункция на фоликулите с IVF

автор: Shevcherko N.G.

Така се случва жената с деца и превръзка от тръби да се ожени отново. След това, ако възрастта позволява, тя може да преосмисли за детето. Съществуват и други много различни ситуации на живот и сблъсъци. Но едно дете, най-често дългоочаквано, може да се появи и с медицинска помощ за ин витро оплождане. Късметът чака на първия опит в 40% от случаите.

Колко време трае фазата на жълтото тяло?

автор: доктор Слюсарева Л.В.

В зависимост от индивидуалните характеристики на жената, тази фаза продължава от 12 до 16 дни, а това е периодът на зачеването. Всички хора, замислени естествено, започват да преброяват съществуването си точно от този период на менструалния цикъл.

Целият месечен женски цикъл е създаването на оптимални условия за концепцията или образуването на жълтото тяло. Нормалният менструален цикъл е предпоставка за началото на бременността и раждането на здраво бебе.

Яйчникови клетки с жълто тяло

автор: доктор Кривега М.С.

Жълтото тяло се отнася до специфичното образуване, което се образува в яйчника, след като е настъпила овулацията, и от яйчника се образува узрял фоликул в маточната кухина. Жълтото тяло се формира точно на мястото на разрушаване на фоликула. Неговата функция е производството на един от двата основни полови хормона, прогестерон, чиято задача е да подготви лигавицата, която обгражда матката отвътре (наречена ендометриум), до бременността. Също така, прогестеронът потиска контрактилната активност на матката, за да не унищожи този живот в утробата. При липсата на прогестерон са свързани случаи на често спонтанни спонтанни аборти или невъзможност да забременеят.

Жълто тяло в дясната яйчник

автор: гинеколог Кузнецов МА

Често жените чуват от лекар, който е направил ултразвуково проучване, че има жълто тяло в яйчниците. Но какво означава това?

Жълто тяло 12, 13, 14 или 15 мм - има ли разлика?

автор: гинеколог Амброзова IA

Жълтото тяло е един от основните компоненти на яйчника. Трябва да се отбележи, че това е преходна структура, която периодично се формира и подлага на инволюция.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания