Последици от фрактура на шийните прешлени

автор: доктор Кривега М.С.

Фрактури на цервикалния гръбнак често възникват в резултат на не само силно удължаване или огъване на врата, но понякога дори след достатъчно неловко завъртане на главата в някаква посока и дори след раждането.

Странична фистула на шията - причини, симптоми, диагноза и лечение

автор: д-р Сапланов КН

Страничната фистула на гърлото е образуванието, което е останалата част от тромаво-фарингеалния канал. Долният край на този канал завършва сляпо, образувайки вилица. Останалата част от канала остава под формата на няколко сегмента или напълно изчезва. Ако се запази част от канала, от нея се развива странична киста, която след това се заразява, разкъсва се и се образува странична фистула на шията.

Протягане на мускулите на врата

автор: доктор Амброзова I.А.

Поради наличието на специални мускули главата се поддържа в състояние на равновесие, движения на врата и главата, процесите на преглъщане и възпроизвеждане на звуци.

Фистула около врата на детето

автор: педиатър Саломикова ЕВ

Фистулата е патологичен канал, който свързва вътрешните органи с външната среда. Фистулите свързват кожата на шията с фаринкса. Фистулата на шията при деца може да бъде вродена. В този случай, поради редица причини, ембрионалният щитовиден-езиков канал не е затворен.

Подкожна пръчка

Автор: доктор Kukushkina EV

Кожата е най-големият орган на човек. Под кожата почти навсякъде има подкожна мастна тъкан. Самата кожа се състои от няколко слоя, под нея все още има тънък слой мазнини. Тя е на стомаха, на лицето, на черепа и на дланта на ръката ви.

Уен под мишницата

Автор: доктор Kashirina E.U.

Уен е доброкачествено лице. Настъпва на мястото, където се намира натрупването на подкожна мазнина, вследствие на блокиране на мастната жлеза.

Венгерите се формират на мястото, където има много мастни жлези: на шията, на лицето, на ръцете и краката, на скалпа, на гърба. Много често има юноши в аксиларния регион.

Уен на ръка

Автор: доктор Martynenko O.V.

Уен е доброкачествен тумор на мастната тъкан, който в официалната медицина се нарича липома. На гръцки език "липос" означава мазнина, а "ома" е тумор. Най-често липомът се намира подкожно, по-рядко засяга адипозната тъкан или съединителната тъкан. Причината за появата на мастната тъкан все още не е ясна. Местоположенията на локализирането могат да бъдат много различни: на ръката, крака, главата, шията и други места.

Wen под кожата: лечение

Автор: Амбросова I.A.

Подкожната мастна тъкан е безболезнена лека формация на мастна тъкан, която има подвижност. Такива формации, локализирани върху най-различни части на тялото (ръцете, краката, главата, багажника, шията), са чисто естетически проблем и не предизвикват голяма загриженост, тъй като никога не се развиват в тумори.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания