Големият ампутационен нож е широко приложим както в хирургията, така и в следсмъртно изследване на тялото.

Комплект за трахеостомия:

1 - залепване на тъканта на щитовидната жлеза се използва за разпространение на тъканите;

2 - остра кука за задържане и фиксиране на ларинкса и трахеята;

3 - дилататор на трахеята с пръсти;

4,5,6 - канюла за трахеостомия в сглобена и разглобена форма, вкарана в трахеята след разширяването.

Клеп Lane стомашно-чревна, двойна за резекция на стомаха. Той се използва като временно средство vroovanostavlivayuschee, прилагани към стомаха и червата. Двойният zizhim осигурява по-пълен хемостатичен ефект.

Инструменти за свързване на тъкани и набор от държачи на игли: 1 - държач за игли с извити дръжки (Mathieu); Има механизъм за отваряне на държача на иглата: 2 - държач на иглата на Троянов; Върхът на държача на иглата е огънат, възможно е да се фиксира компресията на иглата

Комплект инструменти за трепане на човешкия череп

Специален набор от инструменти за трепане на черепа:

1 - с набор от фрези. Използва се за пробиване на три или четири дупки в черепа за последващо рязане през тези отвори с Jigley трион (което е означено с числото шест)

2 - Dahlgren Nippers, ножичките на Luer (необходими за премахване на костни изпъкналости или издатини, които пречат на Jigley)

Комплект от хирургически инструменти за ампутация на крайниците се състои от:

1 - прибиращо устройство; Той служи за фиксиране на крайника, перпендикулярно на надлъжната ос на костта.

2 - Железен тел; Основното средство за рязане на скелет.

3 - Палеснов дръжки за фиксиране на тел;

4 - хемостатичният турникет се поставя от двете страни;

5 - набор от ампутационни ножове като помощно оборудване за обработка след рязане.

Каналните канали се използват за механична (инструментална) обработка на кореновите канали. Оборудването се различава както в размера на диаметъра за избор на съответния канал, така и в резбата на самата сеялка.

Комплект от травматични инструменти за скелетна тяга:

1 - Kirschner Снабдяване със спица за скелетна тяга. От гледна точка на функционално значение, апаратът на Илизаров прилича.

2 - Ръчна бормашина служи за пробиване на дупки, в които иглите ще преминат.

Лигатурните игли са свързани с инструменти за свързване на тъкани. Те като обикновените игли съдържат игла за вмъкване на конец и имат специален полукръгъл кожух, който може да шие тъкани в напречна посока на заоблени тъкани (стомаха, червата и т.н.), разделени на два вида:

1 - глупава игла за лигатура - игла на Дешан - използвана в тъкани с мека консистенция на пиърсинг орган;

2 - остра игла за лигатура - иглата Cooper ви позволява да шиете в полукръг, не само вътрешни органи, но и съединителна тъкан и кожа.

Комплект от хирургически инструменти за ендовидеохирургия включва ендоскопични тръби с различни диаметри, скоби и каучукови накрайници.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания